[caption id="attachment_20883" align="alignnone" width="602"]Duitsland EK 2024 Voetbaltenues Duitsland EK 2024 Voetbaltenues[/caption]

Op de eerste dag van de knock-outfase van het Europees Kampioenschap traden de aartsrivalen Italië en Duitsland aan, maar de lotgevallen van deze twee traditionele grootmachten waren heel verschillend. De Italiaanse ploeg werd verslagen door het Zwitserse legermes, terwijl de Duitse ploeg, gehuld in het thuisshirt, met een tumultueuze overwinning op Denemarken wist te zegevieren. De 2-0 overwinning van Duitsland lijkt een overtuigende zege, maar de wedstrijd was vol controverse, waarbij de VAR de hoofdrol speelde. Niettemin heeft Duitsland zich voor het eerst sinds het Europees Kampioenschap van 2016 weer weten te plaatsen voor de kwartfinales van een groot internationaal toernooi.

Goedkope EK 2024 Voetbaltenues Kopen, Door hun uitstekende prestaties in de groepsfase is gastland Duitsland plotseling een favoriet geworden om het Europees Kampioenschap te winnen. Echter, Denemarken is ook geen zwakke tegenstander; zij bereikten de halve finales van het vorige Europees Kampioenschap en hebben een robuuste speelstijl ontwikkeld. Ondanks dat ze slechts met drie gelijke spelen door de groepsfase kwamen, hebben de Scandinavische piraten nog steeds het vermogen om de Duitse ploeg problemen te bezorgen. Op deze avond veroorzaakte onverwachte hagel als eerste problemen, wat de wedstrijd tijdelijk onderbrak.

[caption id="attachment_20884" align="alignnone" width="658"]Duitsland Euro 2024 Voetbalshirts Duitsland Euro 2024 Voetbalshirts[/caption]

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in de tweede helft. In de 49e minuut schoot Schöne in een drukte in het strafschopgebied van Denemarken, waarbij halfautomatische buitenspeltechnologie werd gebruikt om te bepalen of het wel of geen buitenspel was, wat een heet hangijzer was gezien de beeldkwaliteit, maar de scheidsrechter annuleerde toch het doelpunt van Denemarken. Dit werd na de wedstrijd een veelbesproken onderwerp, omdat slechts vier minuten later de VAR een handsbal van Denemarken in het strafschopgebied vaststelde, wat leidde tot een strafschop voor Duitsland die Havertz benutte en hen de voorsprong gaf.

[caption id="attachment_20885" align="alignnone" width="469"]Euro 2024 Duitsland Voetbalshirts Euro 2024 Duitsland Voetbalshirts[/caption]

Duitsland heeft in dit Europees Kampioenschap 3 overwinningen behaald in 4 wedstrijden, wat hun totale overwinningen in de laatste 12 toernooien evenaart. Tegelijkertijd heeft Duitsland al 10 doelpunten gescoord in dit toernooi, wat gelijk staat aan het record van het aantal doelpunten in één Europees Kampioenschap uit hun geschiedenis. Hoe dan ook, het Duitse voetbal heeft zich bevrijd van de schaduw van de afgelopen toernooien. Ze hebben zich al gekwalificeerd en kunnen nu uitkijken naar hun volgende tegenstander - als Spanje Georgië verslaat, wordt het een onvermijdelijke confrontatie.